Skip to main content

Over mij

Wie ben ik?

Mijn jeugd was gevuld met uitdagingen die me leerden me aan te passen, gedragen, en altijd te pleasen.

Al van kleins af aan leerde ik om de rustige en ‘makkelijke’ te zijn in een huis vol met spanningen. Mijn ouders hadden het zwaar met elkaar, en ik deed enorm mijn best om niet nóg meer stress te veroorzaken. Dat betekende veel ‘onzichtbaar’ zijn en een stevige muur bouwen om mezelf te beschermen. Terwijl ik deze muur bouwde, begreep ik nog niet dat veel van de spanningen thuis voortkwamen uit onverwerkte rouw. Mijn ouders verloren beiden een ouder toen mijn broer en ik nog klein waren—mijn vader verloor zijn moeder en mijn moeder haar vader. Met twee kleine kinderen ging hun leven in sneltreinvaart door, zonder tijd te nemen voor rouw. Gevoelens werden niet erkend, laat staan geuit.

Deze erfenis van onuitgesproken verdriet en snelle aanpassing dreef mij verder weg van wie ik werkelijk was: dat vrolijke, gevoelige meisje van ooit. Mijn liefde voor reizen bracht me uiteindelijk in de zakelijke reiswereld, waar ik als teamleider mijn passie voor ‘zorgen voor’ kon uitleven. Ik was vooral bezig met de behoeften van anderen, maar zelden met die van mezelf.

Ik ontmoette mijn lieve man, we trouwden en kregen twee fantastische dochters. Ik had een prima leven. Het eerste kwartje viel toen onze dochter slaapproblemen kreeg. Ik hoorde mezelf iets zeggen wat totaal niet strookte met de werkelijkheid. Ik realiseerde me dat ik ‘iets’ te doen

had. Diep in mijn hart had ik daar geen zin in … ik vond het maar ‘gedoe’ en had geen zin om ‘oude koeien uit de sloot te halen’.

Mijn leven kabbelde lekker door totdat enkele ingrijpende gebeurtenissen alles veranderden. Plotseling realiseerde ik me hoe kostbaar tijd is, en dat inspireerde mij om toch het pad van persoonlijke ontwikkeling op te gaan  – uiteindelijk de mooiste reis van mijn leven!.

Deze reis naar zelfontdekking was uitdagend. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd en steun gezocht bij verschillende mentoren, waaronder Dokter Juriaan. Zijn transformatietraject ‘van klacht naar kans’ was voor mij life-changing. Aansluitend heb ik de 2 verdiepingsjaren gevolgd en inmiddels werken we al geruime tijd samen. Ik ben werkzaam als vaste assistent. Elk traject helpt me niet alleen dichter bij mezelf te komen, maar ook versterkt ook mijn vermogen om anderen te begeleiden.

Het is mijn missie om jou te begeleiden in het (her)ontdekken van je eigen unieke zelf en het omarmen van jouw volle potentie. Ik inspireer je om niet langer jezelf te verliezen in het plezieren van anderen en je aan te passen aan verwachtingen die niet de jouwe zijn. In mijn praktijk creëer ik een veilige ruimte waarin jij helemaal JIJ kunt zijn. Samen werken we aan het erkennen en accepteren van onverwerkte rouw, het afbreken van de muren die je om jezelf hebt gebouwd, en het terugwinnen van jouw eigen kracht en vreugde.

Laten we samen jouw ‘eigen-wijze’ pad van Struggle naar Sparkle bewandelen, zodat ook jij volop kunt leven en stralen. Jouw unieke reis wacht op je, en ik kan niet wachten om je te begeleiden op deze tocht!

Mijn jeugd was gevuld met uitdagingen die me leerden me aan te passen, gedragen, en altijd te pleasen.

Al van kleins af aan leerde ik om de rustige en ‘makkelijke’ te zijn in een huis vol met spanningen. Mijn ouders hadden het zwaar met elkaar, en ik deed enorm mijn best om niet nóg meer stress te veroorzaken. Dat betekende veel ‘onzichtbaar’ zijn en een stevige muur bouwen om mezelf te beschermen. Terwijl ik deze muur bouwde, begreep ik nog niet dat veel van de spanningen thuis voortkwamen uit onverwerkte rouw. Mijn ouders verloren beiden een ouder toen mijn broer en ik nog klein waren—mijn vader verloor zijn moeder en mijn moeder haar vader. Met twee kleine kinderen ging hun leven in sneltreinvaart door, zonder tijd te nemen voor rouw. Gevoelens werden niet erkend, laat staan geuit.

Deze erfenis van onuitgesproken verdriet en snelle aanpassing dreef mij verder weg van wie ik werkelijk was: dat vrolijke, gevoelige meisje van ooit. Mijn liefde voor reizen bracht me uiteindelijk in de zakelijke reiswereld, waar ik als teamleider mijn passie voor ‘zorgen voor’ kon uitleven. Ik was vooral bezig met de behoeften van anderen, maar zelden met die van mezelf.

Ik ontmoette mijn lieve man, we trouwden en kregen twee fantastische dochters. Ik had een prima leven. Het eerste kwartje viel toen onze dochter slaapproblemen kreeg. Ik hoorde mezelf iets zeggen wat totaal niet strookte met de werkelijkheid. Ik realiseerde me dat ik ‘iets’ te doen had. Diep in mijn hart had ik daar geen zin in … ik vond het maar ‘gedoe’ en had geen zin om ‘oude koeien uit de sloot te halen’.

Mijn leven kabbelde lekker door totdat enkele ingrijpende gebeurtenissen alles veranderden. Plotseling realiseerde ik me hoe kostbaar tijd is, en dat inspireerde mij om toch het pad van persoonlijke ontwikkeling op te gaan  – uiteindelijk de mooiste reis van mijn leven!.

Deze reis naar zelfontdekking was uitdagend. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd en steun gezocht bij verschillende mentoren, waaronder Dokter Juriaan. Zijn transformatietraject ‘van klacht naar kans’ was voor mij life-changing. Aansluitend heb ik de 2 verdiepingsjaren gevolgd en inmiddels werken we al geruime tijd samen. Ik ben werkzaam als vaste assistent. Elk traject helpt me niet alleen dichter bij mezelf te komen, maar ook versterkt ook mijn vermogen om anderen te begeleiden.

Het is mijn missie om jou te begeleiden in het (her)ontdekken van je eigen unieke zelf en het omarmen van jouw volle potentie. Ik inspireer je om niet langer jezelf te verliezen in het plezieren van anderen en je aan te passen aan verwachtingen die niet de jouwe zijn. In mijn praktijk creëer ik een veilige ruimte waarin jij helemaal JIJ kunt zijn. Samen werken we aan het erkennen en accepteren van onverwerkte rouw, het afbreken van de muren die je om jezelf hebt gebouwd, en het terugwinnen van jouw eigen kracht en vreugde.

Laten we samen jouw ‘eigen-wijze’ pad van Struggle naar Sparkle bewandelen, zodat ook jij volop kunt leven en stralen. Jouw unieke reis wacht op je, en ik kan niet wachten om je te begeleiden op deze tocht!

Ik zeg altijd dat ik toen het pad ‘opgeflikkerd’ ben dat ik nog steeds bewandel.

Mijn missie

Mijn missie is om het bewustzijn te vergroten over de vele vormen en gezichten van rouw en de diepgaande impact die het kan hebben op ons leven. In onze snelle wereld wordt ons vaak verteld om gewoon maar door te gaan, zelfs na ingrijpende persoonlijke verliezen. Deze verliezen kunnen variëren van het hartverscheurende verdriet om een overleden dierbare tot minder erkende, maar even pijnlijke verliezen zoals gezondheidsproblemen, het niet vervullen van diepe wensen zoals moederschap of partnerschap, carrièreveranderingen, of zelfs het verlies van wie we dachten dat we moesten zijn.

Rouw, vooral wanneer niet erkend of toegestaan, kan destructief en ziekmakend zijn.

met-nanette-coaching-over mij

Het is een krachtig proces dat, als het genegeerd wordt, vroeg of laat zijn plek opeist in ons leven, vaak met grote gevolgen.

Ben jij iemand die voelt dat er iets ontbreekt, zelfs zonder te kunnen benoemen wat het is? Voel je je belemmerd door iets ongrijpbaars? Misschien is het tijd om de stille rouw die je draagt te verkennen en te omarmen. Mijn eigen reis heeft me geleerd dat onder mijn worsteling met automatische patronen en zelfonderdrukking een diep, onverwerkt verlies lag dat smachtte naar aandacht. Door dit verlies te erkennen en te integreren, begon ik aan een helingsproces dat me terugbracht naar mijn ware zelf.

Ik creëer een omgeving aan waarin jij je veilig en begrepen voelt. Waar je ook de moed kunt vinden om eerlijk en streng te zijn naar je eigen verantwoordelijkheid in het wel of niet handhaven van deze patronen. Samen zullen we niet alleen de verborgen rouw die jouw leven kleurt ontrafelen, maar ook onderzoeken hoe we deze patronen kunnen erkennen en loslaten. We werken aan het herstellen van datgene wat verloren ging of misschien nooit was, maar wel essentieel is voor jouw welzijn.

Laten we samen de stilte doorbreken en een ruimte creëren waarin elk verlies de aandacht en zorg krijgt die het verdient. Ben je klaar om met mij jouw ‘eigen-wijze’ pad van Struggle naar Sparkle te beginnen? Jouw unieke reis wacht op je.”

met-nanette-coaching-over mij

Mijn missie

Mijn missie is om het bewustzijn te vergroten over de vele vormen en gezichten van rouw en de diepgaande impact die het kan hebben op ons leven. In onze snelle wereld wordt ons vaak verteld om gewoon maar door te gaan, zelfs na ingrijpende persoonlijke verliezen. Deze verliezen kunnen variëren van het hartverscheurende verdriet om een overleden dierbare tot minder erkende, maar even pijnlijke verliezen zoals gezondheidsproblemen, het niet vervullen van diepe wensen zoals moederschap of partnerschap, carrièreveranderingen, of zelfs het verlies van wie we dachten dat we moesten zijn.

Rouw, vooral wanneer niet erkend of toegestaan, kan destructief en ziekmakend zijn. Het is een krachtig proces dat, als het genegeerd wordt, vroeg of laat zijn plek opeist in ons leven, vaak met grote gevolgen.

Ben jij iemand die voelt dat er iets ontbreekt, zelfs zonder te kunnen benoemen wat het is? Voel je je belemmerd door iets ongrijpbaars? Misschien is het tijd om de stille rouw die je draagt te verkennen en te omarmen. Mijn eigen reis heeft me geleerd dat onder mijn worsteling met automatische patronen en zelfonderdrukking een diep, onverwerkt verlies lag dat smachtte naar aandacht. Door dit verlies te erkennen en te integreren, begon ik aan een helingsproces dat me terugbracht naar mijn ware zelf.

Ik creëer een omgeving aan waarin jij je veilig en begrepen voelt. Waar je ook de moed kunt vinden om eerlijk en streng te zijn naar je eigen verantwoordelijkheid in het wel of niet handhaven van deze patronen. Samen zullen we niet alleen de verborgen rouw die jouw leven kleurt ontrafelen, maar ook onderzoeken hoe we deze patronen kunnen erkennen en loslaten. We werken aan het herstellen van datgene wat verloren ging of misschien nooit was, maar wel essentieel is voor jouw welzijn.

Laten we samen de stilte doorbreken en een ruimte creëren waarin elk verlies de aandacht en zorg krijgt die het verdient. Ben je klaar om met mij jouw ‘eigen-wijze’ pad van Struggle naar Sparkle te beginnen? Jouw unieke reis wacht op je.”

Als je me zou kennen zou je weten dat…

 • ik een geboren en getogen ‘Amsterdamse’ ben, die inmiddels ‘geëmigreerd’ is naar het mooie Twente. De Amsterdamse openheid zul je altijd herkennen in mij. Ik kan soms ‘BAM’ reageren … snel en scherp. Een lik-op-stuk reactie is mij dus niet vreemd. Tegelijkertijd heb ik ook de rust en betrouwbaarheid die nodig is om een veilige setting te creëren.

 • ik van gezond en lekker koken/eten hou. En dat ik diegene ben die anderhalf uur bezig is met een recept als de bereidingstijd aangeeft dat het 30 minuten is … HOE dan???

 • ik dus vooral van verse gerechten en pure smaken hou. En jaaaa … ik hou óók van pure chocolade!

 • ik gestopt ben met het drinken van alcohol omdat ik me realiseerde dat het altijd een sluier legt over hoe ik me ‘echt’ voel en ik het gebruikte om dat te ontwijken. Ik kies er nu voor om te ‘zijn’ met alles dat er ‘is’.

 • ik haarfijn kan aanvoelen wat er in het moment nodig is èn daar ook naar kan handelen.

 • het boek ‘van Klacht naar kans’ mijn persoonlijke handleiding is geworden

 • mijn bureau altijd een georganiseerde chaos is! Waar een ander gillend wegloopt, weet ik precies waar iets ligt als ik het nodig heb.

 • ik gek ben op bloemen! Er staat altijd een grote vaas met verschillende bloemen bij ons thuis

 • Muse mijn favoriete luchtje is

 • ik gek ben van muziek. Van Hazes tot Pearl Jam en zo’n beetje alles wat er tussen zit

 • ik graag mee zing en swing en dat ik me ook kan laten raken door mooie muziek. Dat eerste wordt me soms niet in dank afgenomen. Zingen is niet mijn sterkste kant zeg maar 😉 Tijdens de eindmusical op de lagere school werd mijn solo dan ook omgezet naar een ensemble.

 • ik niet van getut hou. En dus hou ik ook van lekker doorrijden zeg maar. En ja … zo nu en dan lukt het me ook om mezelf klem te zetten achter die ene  vrachtwagen. Pffff ;-/

 • ik gek ben op schoenen. En dan vooral comfortabele schoenen. Je zult me nooit op hakken zien. Ik hou van mooie ‘cowboy-laarzen’. Roep ‘All-stars’ en mijn kast loopt half leeg. Maar zodra de temperatuur het toelaat loop ik het liefst op slippers

Relevante opleidingen/trainingen

Gelukscoach, Stress- en Burnout coach, Lichaamsgericht coach en Vitaliteitscoach, Jaarprogramma Gamechangers bij Dokter Juriaan

Meld je aan voor ‘Met Nanette’

Ontvang op regelmatige basis inspiratie, tips, aanbiedingen, data voor nieuwe workshops en persoonlijke verhalen per e-mail.